Skolehjælp og fremtidsdrømme i Hateg

Ildsjæle i organisationen "Jeg kan!" arrangerer lektiehjælp, lejre og andre aktiviteter for Hategs børn.

Baggrund

Forestil dig, at du kommer hjem fra skole. Du spreder dine bøger ud på sengen, som er det eneste møbel i det rum, som du og resten af din familie bor i. For børnene i slummen i byen Hateg i Rumænien er lektier og skolegang adgangsbilletten til et bedre liv. Men fattigdom og ødelagte familier giver dårlige  odds på hånden.

 

 

En håndfuld ildsjæle i organisationen "Jeg kan!" vil det anderledes. De arrangerer lektiehjælp, lejre og andre aktiviteter for Hategs børn. De tænder lys for de fattigste familer, og der knyttes bånd mellem rige og fattige familier gennem børnenes venskaber.

 

Det gør de lokalt

Organisationen "Jeg kan!" har som mål at støtte svigtede børn gennem måltider, uddannelse og kristendomsundervisning, således at de har samme muligheder som børn fra velfungerende hjem.

  • Der arrangeres lektiehjælp efter skoletid. En hovedprioritet er at sikre, at børnene fra slummen ikke dropper ud af skolen.
  • Børnene motiveres til at bruge deres fantsi, udvikle selvværd, selvtillid og kreativitet gennem leg, spil og håndarbejde.
  • Børnene får et bad og lærer om hygiejne. Børn fra særligt vanskelige kår får en skolemadpakke.
  • Der sluttes af med sang og bibelhistorie. Børnene motiveres til at have tillid til Gud.
  • Der opstår fællesskab og knyttes venskaber mellem børn fra velfunderede hjem og børn fra socialt og økonomisk dårligt stillede hjem.

Download flyer

Ønsker du at samle ind til skolehjælpsprojektet, fx i din forening eller din kirke, har vi samlet informationen på et enkelt A4-ark, som er let at printe og dele ud.

 

 

Download flyer

 

 

 

Det gør BBS

Det er lokale ildsjæle, som driver skolehjælpsprojeketet og gør en forskel og tænder lys for Hategs børn.

 

I BBS er vi glade for at kunne hjælpe med nogle af rammerne. Vi støtter primært økonomisk, men BBS ser det også som sin opgave at hjælpe med at opfylde børnenes basale behov, som en seng at sove i, rent og helt tøj på kroppen, hele sko på fødderne etc.