Mød Ionel!

Mød Ionel fra Hateg, og hør om hans fantastiske rejse.

2009 - En dreng stopper mig foran et supermarked i Hateg. Han spørger mig meget høfligt, om han må få lov at være med i en gruppe, som han ved fra nogle venner, at jeg driver i kirken. 

 

Han er det eneste barn, som aldrig har haft et fast sted at bo. Han har boet med sin mor. Han har otte søskende, som det offentlige har fundet andre hjem til. Han er den yngste. Det meste af hans liv har de boet i en industribygning, som tidligere er blevet brugt til madproduktion. 

 

I vintrene mellem 2010 og 2015 - altså i fem vintre, har de boet i huse, som stod tomme og ufærdige. Der var kun skallen - ingen tapet eller døre mellem rummene. De måtte varme det op med en ovn, men der var ingen former for isolering, så det var meget svært for dem at varme huset ordentligt op. 

Jeg har besøgt dem flere gange, hvor drengen var syg. Han lå under 5-6 tæpper med et glas vand på bordet ved siden af. Vandet var frossent. 

 

Det var meget belejliget for ejerne af huset af have dem boende, da varmen fra den lille ovn var god for bygningen. Når det blev forår, blev de bedt om at flytte, så huset kunne færdiggøres, og den næste vinter, måtte de finde et andet ufærdigt hus, hvor de kunne bo. Hver vinter tilbragte Ionel 3-4 uger på hospitalet. 

 

Mennesker omkring dem gav dem mad og tøj, fordi Ionel og hans mor ikke var til gene for nogen men var høflige, ydmyge og også prøvede at arbejde. Men det var alt, ingen gjorde noget for at hjælpe dem på den lange bane. Vi trådte til og involverede os i hans uddannelse og tog ham med i kirke. 

 

2016-2018: Ionels mor fandt en kæreste, og de bor sammen i en etværelses lejlighed i Hateg.

 

2018: Ionel går i 11. klasse. I april deltog han i en nationel konkurrence for bygnings- og vvs-teknologi.

 

POT har dækket alle udgifterne i forhold til hans uddannelse, transport til Calan, hvor hans skole er, og andre omkostninger forbundet med hans uddannelse (fx skoleture, overnatninger i forbindelse med den nationale konkurrence og lommepenge).

 

I juni 2019 vil Ionel med Guds hjælp færdiggøre sin skolegang. Hans drøm er at fortsætte med at specialisere sig i vvs-arbejde igennem to års skolegang. 

 

Indtil videre har vi dækket de fleste af udgifterne med penge, som lokale har doneret. Dog giver de ikke så meget mere, da man som regel giver til 10 års skolegang. Det betyder at vi allerede i år har været nødt til at bede busselskabet om henstand, hvilket blev bevilliget. Næste år, hans 12. år, vil der være en del udgifter i forbindelse med hans studenter eksamen: fotoalbum af klassen, bal og et passende sæt dertil. 

 

Bed gerne for det næste år - for Ionel og hans fremtid. Han er en af de virkelig hjemløse børn som klarede det! Guds er æren! Ionels liv er for mig en demonstration af hvordan vi kan vide os beskyttet af Gud!

 

For korlederen. Til strengespil. Af David.

 

Hør min klage, Gud, lyt til min bøn! Fra jordens ende råber jeg til dig, når jeg føler afmagt. Du skal føre mig op på den klippe, der er for høj for mig. For du er min tilflugt, et fæstningstårn mod fjenden. Jeg vil være gæst i dit telt for evigt. Jeg vil søge tilflugt i ly af dine vinger.

 

Salme 61, 1-5

 

Mange tak for at I støtter mig, så jeg kan støtte børn og unge mennesker i Ionels situation! Ionel har været med os gennem årene! Han er én af os! 

 

Må Gud velsigne jer og opmuntre jer i jeres arbejde. Tak for at I ikke giver op i forhold til os! Jeg er sikker på at der er svære tider for jer, som der er hårde tider for os herovre! Bind os sammen... Det er vores sang for jer i dag. 

 

Link: www.youtu.be/emCaGJfM0gs 

 

I Jesus Kristus! 

 

Iulia på vegne af POT

Af Iulia Cociuba. Oversættelse: Lene Rasmussen