Adi og Marius tænder lys for Hategs børn

Drengene - især Adi, har været noget af en rod i skolen. Han har ikke andre end sine bedsteforældre, og de tager sig også af mange andre.

Som mange af jer ved, så har BBS støttet to drenge ved navn Adi og Marius. De er fætre og har boet hos deres bedsteforældre i et slumområde i Hateg, hvor der ikke er rindende vand i husene og intet toilet. BBS har gennem længere tid støttet drengene med tøj, sko samt køjesenge, madresser og brænde til vinteren til hele familien.

 

Drengene - især Adi, har været noget af en rod i skolen. Han har ikke andre end sine bedsteforældre, og de tager sig også af mange andre.

 

Da han var 12 år havde skolen fået besøg af politiet fire gange pga. af ham, og Iulia og Edi bad om lov til at hjælpe. De har kæmpet mod magter og myndigheder for at kunne give drengene de muligheder, som de fortjener, og nu - syv år efter - står drengene med studenterhuen på, og de er i gang med at udnytte de muligheder, de har fået pga. de tolv års skolegang - noget ingen andre i deres familie har opnået.

 

Undervejs har bedsteforældrene da også været imod at drengene skulle i skole. De syntes det ville være bedre, at de kom ud at arbejde, så de kunne tjene til føden. Men BBS har støttet familien, og Marius' mor begyndte også at komme med mad til familien, så hendes søn kunne forblive i skole.

 

I dag er Marius i Holland. Han styrer en plantage med agurker og er faktisk formand - han er leder for sin egen mor. Han fik jobbet uden nogen samtale, da ejeren kunne se, at han havde gået i skole i 12 år!

 

BBS har gjort det muligt for drengene at gå i skole så lang tid ved at betale deres busbillet, idet drengene skulle på high school i en anden by.

 

Adi er i England på en tre måneders kontrakt, og de nye muligheder, han fik gennem mødet med Iulia og Edi, og det at møde nogen, der troede på ham, har givet ham en ny chance. Den har han grebet. Han har bl.a. været ude som volontør i Slovenien, og han fik en rigtig god udtalelse med hjem.

 

Begge drenge ønsker at komme tilbage til Hateg og få job, og Iulia er helt overbevist om, at de nok skal finde et job, da der er mange, der gerne vil ansætte en ung mand med 12 års skolegang.

 

BBS takker alle der har hjulpet disse to drenge til en helt anderledes lys fremtid, end den de så ind i for syv år siden.

Af Lene Bruun Rasmussen