Vores første ferie i bjergene

Alina, Cristi og alle børnene på Casa Ioana har været på ferie i bjergene.

For første gang nogensinde har vi haft en uge på en lejr - bare os selv, og oplevelsen oversteg langt vores forventninger. Det er en ven af familien, som har en lejr, hvor grupper kan komme og holde ferie. Gennem flere år har de bedt os komme, men vi har takket nej, da det er en 10 timers køretur væk. Men i år besluttede vi at prøve det alligevel. Så vi læssede alle 22 personer og vores bagage ind i minibusserne. Vi tog afsted kl. 8.00 så vi undgik for meget trafik, men det viste sig at der alligevel var meget trafik med turister, hestevogne, trækvogne og store lastbiler. Det endte med at vi var undervejs i 14 timer.

 

Men det var det hele værd. Vi ankom kl. 22.00 og det var mørkt, så vi kunne ikke helt se, hvor vi var, men da vi vågnede kl. 7.00 næste morgen blev vi overvældede. Vi boede på en bjergside og over for var et større bjerg. Ved siden af lejren løb en flod og kun 20 meter væk var skoven. Vi glemte alt om den lange køretur, trætheden og vores sultne maver.

 

Det var rart at være sammen alle sammen, rart at være væk hjemmefra og glemme alle bekymringer, byrder og alt hvad der forhindrer os i at være glade. Stedet var helt perfekt. Jeg ville ønske vi havde sådan et sted. Vi kunne bruge det til vores egne børn, men også til andre børn, som aldrig vil få mulighed for at opleve et sted, som det her.

 

En dejlig tur i floden

Vi har aldrig haft vores børn med ud at svømme, og de kan ikke svømme, men hvem har brug for at kunne svømme, når du kan lege i to timer i 20 cm vand og det er varmt og sikkert? Det var også et dejligt sted at køle af.

 

Daglig gåtur på otte kilometer

På vores tur tror jeg vi fik lavet træning nok for resten af året. Det var skønt at være på gåtur. Vores første gåtur gik til en landsby i nærheden, og vi forsøgte at nå hen til et vandfald. Det tog os fire timer i alt bare at nå til landsbyen. Vi mødte mange turister, og fordi vi er en stor gruppe, var der mange, der kiggede på os.

 

Interessante måltider

En dag ville de store lave mad til os alle. Det var lækkert. Kl. 7.30 fik vi alle kaffe på sengen. Jeg kan ikke forestille mig en bedre start på dagen: At kigge ud af vinduet på bjergene, mens man kan høre floden drive forbi og der er varm kaffe og lækker morgenmad lavet af vores teenagere - fantastisk dag... Jeg vil anbefale alle at prøve det. Vi spiste alle en smule sent den dag - det er alt jeg siger om den dag.

 

Søndag var gave-dag

Vi havde alle en person vi skulle lave en gave til, mens vi var på lejren. Vi måtte kun bruge ting, som vi kunne finde på lejrpladsen. Det var interessant at se, hvordan de alle arbejdede og lavede nogle smukke dekorationer. De lavede ting ud af blade, sten og græs og brugte deres fantasi. Resultatet var helt utroligt - deres kreationer oversteg alt hvad jeg havde forestillet mig var muligt at lave af så få remedier.

 

Tak til alle vores venner, der gjorde denne tur mulig. Tak fra os alle!

Af Cristian Dumbraveanu. Oversættelse: Lene Rasmussen