Stor nød og store drømme i Botosani

I midten af marts rejste min datter og jeg en tur til det nordøstlige hjørne af Rumænien, nærmere bestemt Botosani hvor vi besøgte Casa Ioana og vores mangeårige samarbejdspartner i BBS, Stefan Moisuc.

I midten af marts rejste min datter og jeg en tur til det nordøstlige hjørne af Rumænien, nærmere bestemt  Botosani hvor vi besøgte Casa Ioana og vores mangeårige samarbejdspartner i BBS, Stefan Moisuc.

 

Vi rejste ikke alene, for sammen med os var bestyrelsen for BBS samt Jens Erik Rasmussen og Jens Skov, som bl.a. skulle besigtige det varmesystem på børnehjemmet, som BBS havde givet tilsagn om at ombygge i forbindelse med børnehjemmets udvidelse.

 

Derudover var Kelds pige, Nellie, også med på turen. Karla og Nellie er næsten jævnaldrene og havde på turen meget glæde af hinanden.

 

I alt var vi ni personer afsted og vi fløj fra Billund med Wizz-air som har ugentlige afgange mellem Billund og Cluj. Fra lufthavnen i Cluj lejede vi to biler, og ca. otte timer efter ankom vi til Botosani hvor vi blev indlogeret hos Stefan og på børnehjemmet.

 

Besøg hos familier i Botosani amt

De følgende dage besøgte vi flere af de kirker, som Stefan har plantet og støttet rundt omkring i Botosani amt. Stefan har et ualmindeligt stort netværk, og det er tydeligt, at han nyder stor respekt mange mange steder rundt i det nordøstlige hjørne af Rumænien.

 

Det samme gør Christi. Med udgangspunkt fra børnehjemmet i Botosani har de kontakt til 475 meget fattige familier rundt i amtet. Disse familier forsøger Christi at hjælpe med tøj, brænde, mad og andre fornødenheder.

 

Som minimum forsøger de at besøge hver familie to gange om året i forbindelse med påske og jul.  Med lidt simpel hovedregning kan man hurtigt regne ud, at det bliver til rigtig mange besøg om året.

 

Det var en utrolig stor oplevelse at være med på nogle af disse besøg, selvom det var uden for højtiderne. Vi besøgte rundt regnet 20 familier.

 

Selvom mange af os havde været i Rumænien mange gange, blev vi stadig ramt af den utrolige store nød, der findes rundt omkring.

 

Men midt i nøden var det også godt at se, hvordan håbet om noget bedre en dag kunne skinne igennem mørket. Christi og Stefan gør et kæmpestort stykke arbejde, og det er godt at vide, at vi kan bede for og sammen med dem, selvom vi befinder os mange tusinde km væk.

 

En god nyhed og en stor beslutning

På vores besøg på Casa Ioana brugte vi noget tid på at undersøge, hvordan og hvorledes varmesystemet skulle udbygges i forbindelse med udvidelsen af børnehjemmet.

 

Som nogen af jer måske ved, så havde BBS givet tilsagn om at hjælpe med denne udvidelse. Vi havde regnet med at skulle bruge omkring 75.000 kr. på udvidelse af varmesystemet og ca. 50.000 kr. på et nyt fyrrum i forbindelse med udvidelsen.

 

Overraskende for os viste det sig, at det mest rentable ville være at bruge et eksisterende gasstik, som i dag er inaktivt. Det gør, at BBS stod med en stor sum penge, som er indsamlet til børnehjemmet, men som altså ikke skulle bruges til det indsamlede formål.

 

På et hurtigt arrangeret bestyrelsesmøde, besluttede vi os i stedet for at give pengene til en ny tilbygning til børnehjemmet.

 

Stor drøm

Vi havde nemlig fået af vide af Christi, at det var en stor drøm for Casa Ioana at kunne udvide børnehjemmet med et nyt køkken, spisesal og et lager til den nødhjælp, de distribuerer i området.

 

Vi besluttede at give ca. 225.000 kr. Altså et beløb noget højere end de først afsatte midler. Det gjorde vi, da vi har oplevet stor velsignelse i vores arbejde gennem de sidste mange år. Vi tror på, at Gud hjælper os med at indsamle de midler, som er nødvendige for at hjælpe til med de planer, som han allerede har gang i.

 

Det er som om, at vi bliver velsignet med flere penge, jo flere projekter vi går ind i, og vi gav således den sidste aften hos Christi og hans kone, dem besked om at vi ville støtte denne store drøm for dem. De anslår, at det fulde projekt vil løbe op i omkring 450.000 kr., så det er således omkring halvdelen, de nu har fået tilsagn om.


 

Vi beder frimodigt vores venner om støtte til dette projekt. Både med økonomiske midler, men lige så vigtigt støtte i form af forbøn.

Af Anders Bruun Rasmussen