Nu bygges der på Casa Ioana

For BBS’s bestyrelse blev det en god og varm oplevelse, at kunne formidle en god gave til Casa Ioana’s hårdt trængte byggebudget.

Som omtalt i et tidligere nyhedsbrev har vi besluttet at hjælpe børnehjemmet ”Casa Ioana” (”Johannahjemmet”) med en tilbygning.

 

Tilbygningen, som forhøjer det bestående hus med en etage, giver ikke blot lovhjemmel til at beholde de 18 børn, som har deres gode og trygge hjem hos Alina og Cristi Dumbraveanu i Casa Ioana, men også mulighed for, at de kan øge antallet af børn til 21!

 

Beslutningen om at række en hjælpende hånd til Casa Ioana har vi oplevet som en stor og rig velsignelse fra vores Himmelske Far.

 

Samtidig med, at vi i BBS oplevede at gaveindtægterne oversteg vore forventninger, så oplevede vore venner i Casa Ioana at myndighedernes krav til byggeriet (brandtrappe etc.) langt oversteg deres forventninger og kalkulationer. For BBS’s bestyrelse blev det en god og varm oplevelse, at kunne formidle en god gave til Casa Ioana’s hårdt trængte byggebudget.

 

Det er med glæde, vi gengiver et lille glimt af den taknemmelighed som vi har modtaget fra Cristi (lederen af Casa Ioana), da de havde modtaget BBS’s tilsagn om støtte:

 

”Dette er en fantastisk nyhed, og jeg er virkelig meget imponeret over, at jeres forening vil komme os til hjælp. Jeres tilsagn om hjælp er en sand velsignelse for os, og det er svaret på mange af vore bønner. Jeg kan ikke takke jer nok for denne fantastiske gave, og vi er virkelig blevet velsignet.”

 

Hjælpen, som BBS’ venner har givet, har gjort dem i stand til, med frivillig og ulønnet arbejdskraft, at bygge denne store brandtrappe i overensstemmelse med myndighedernes forskrifter.

 

 

 

 

 

Arbejdet med at bygge en etage mere på det bestående hus, er nu gået i gang.

 

Selv om myndighedernes krav om en stor og dyr brandtrappe var en ”bitter pille at sluge”, så glæder de sig nu over, at have en trappe, hvor arbejdere, byggematerialer, værktøj etc. kan transporteres op og ned. Det skåner huset indvendigt.

 

Yderligere er der også, for den støtte, som BBS har sendt, blevet indkøbt frisk opskåret tømmer til nybyggeriet.

 

 

 

Tømmeret har sommeren igennem lagt til tørring og skal meget gerne, inden vinteren sætter ind, være bearbejdet og lagt på plads, således at den nye etage kan lukkes og byggearbejdet kan fortsætte indendørs.

 

 

Oprindeligt, var det planlagt, at et team fra BBS her i oktober måned skulle foretage en delvis fornyelse/udbygning af det bestående varmeanlæg og installereradiatorer i den nye etage. Det er nu udskudt til foråret 2017. 

Af Mads Sjælland