Nødhjælp

Rumænien er blandt Europas fattigste lande, og mange familier lever i stor fattigdom.

Baggrund

Rumænien er blandt Europas fattigste lande, og mange familier lever i stor fattigdom. Pensionister, mennesker med handicap eller kronisk sygdom, enlige forældre og romaerne er særligt udsatte.

 

 

Det gør de lokalt

I Faget, en mindre by ca. 200 km. inde i Rumænien, bor familien Emerich Cornel på en lille landejendom. For godt 20 år siden brændte en del af ejendommen. BBS har hjulpet familien med økonomiske midler til genopbygning af det nedbrændte og har nu gennem de sidste ca. 10 år brugt denne bygning som ”gennemgangslager”.

 

Der er gået i hundredvis af ton nødhjælp (tøj, hospitalssenge, rullestole, cykler, handikapcykler, byggematerialer etc. etc.) gennem denne bygning og til store dele af Rumænien.

 

Emerich Cornel, en ildsjæl som vi er dybt taknemmelige for, har formidlet det hele og er nu efterhånden kendt over store dele af Rumænien.

 

Det gør BBS

BBS indsamler tøj, fodtøj, symaskiner, hospitals- og handicapudstyr, senge, cykler og meget andet i Danmark og transporterer det til lageret i Faget.

 

BBS betaler ca. 1.200,00 €  (9.000,00 kr.) årligt til dækning af diverse udgifter, ikke mindst til den brændstof der bruges til distribuering af hjælpen.

 

Download flyer

Ønsker du at samle ind til BBS' nødhjælpsarbejde, fx i din forening eller din kirke, har vi samlet informationen på et enkelt A4-ark, som er let at printe og dele ud.

 

 

Download flyer

 

 

Det kan du gøre

Til stadighed vil BBS gerne modtage godt og brugbart handikapudstyr som trehjulede cykler kørestole, elektriske kørestole, armstokke o.l. Når det gælder brugt tøj, har vi for nuværende faste leverandører.

 

Se en liste over særlige behov på bbsnet.dk/behov.

Artikler om projektet

Glæden ved at læsse en lastbilStrikkede tæpper og tøj