Børnehjemmet Casa Ioana

Casa Ioana er et kristent børnehjem med masser af hjerterum.

Det gør de lokalt

Glemt alt, hvad du ved om rumænske børnehjem! Det kristne børnehjem, Casa Ioana, som ligger i et af Rumæniens og Europas allerfattigste områder, er et sted med hjerterum og varme.

 

 

Her får forældreløse og udsatte børn omsorg, knus og kram og redskaber med sig, som sætter livet på ret køl. De møder Jesus og lærer at bede til ham. Og i forstanderparret Cristi og Alina har børnene nogle stærke voksenroller og åndelige forældre.

 

Børnehjemmet får ingen støtte fra den rumænske stat men drives udelukkende ved frivillige gaver – hovedsageligt donationer, der kommer fra udlandet.

 

Alina og Cristi driver også et omfattende hjælpearbejde blandt omegnens fattige familier. Hvor omfattende dette hjælpearbejde bliver, afhænger også af den hjælp og den frivillige arbejdskraft, der bliver sendt fra venner i udlandet.

 

Download flyer

Ønsker du at samle ind til byggeprojektet på Casa Ioana, fx i din forening eller din kirke, har vi samlet informationen i en folder, som er let at printe og dele ud.

 

 

Download flyer

 

Det gør BBS

BBS har støttet opførslen af en ny etage på børnehjemmet og en stor lovpligtig brandtrappe. Tilbygningen har givet mulighed for at øge antallet af børn til 21! Og vi har støttet aflønningen af en personlig assistent til Cristi.  

Der er mere hjerterum end husrum på Casa Ioana! Og Cristi og Alina har længe drømt om flere kvadratmeter – bl.a. til oplagring af nødhjælp, et nyt køkken og en lille studielejlighed.

I 2018 kom vi for alvor i gang med dette byggeprojekt. Nu står kælderen færdig. Den anvendes til nødhjælpslager – til stor gavn for områdets fattige familier. Nu drømmer vi om anden etage. Og tredje etage. Om nye hjerterum. Det kan du læse mere om i denne folder